Sposób przygotowania

Śledzie namoczyć w zimnej wodzie no około 0,5 godziny, odsączyć z wody, pokroić. Skropić sokiem z cytryny i posypać zmielonym, czarnym pieprzem. Obrane jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w talarki. Śledzie ułożyć na talerzu, obłożyć je cebulą. Na wierzchu położyć starte jabłka. Całość polać śmietaną.
wersja light - śmietanę zmieniamy na jogurt naturalny :))

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Bardzo dobre:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    lubię śledzie w każdej postaci
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    super :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    anoosia

    bardzo ciekawy pomysł:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    klaklak

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo fajny i smaczny pomysł na śledziki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Granita

    śledzie uwielbiam,więc na pewno pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo lubię takie śledziki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !