Sposób przygotowania

Bułkę zamoczyć w wodzie, odcisnąć. Grzyby umyć, namoczyć na kilka godzin w małej ilości wody, następnie ugotować. Cebule drobno posiekać, podsmażyć na oliwie, dodać oczyszczone wątróbki i smażyć około 15 minut. Odciśniętą bułkę, grzyby, wątróbki z cebulą zemleć w maszynce z bardzo drobnym sitkiem 2 razy. Do zimnej masy dodać masło i wywar z grzybów, przyprawić do smaku. Dokładnie wyrobić. Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    z chęcią bym zrobiła taki, ale mam problem z kupowaniem wątróbek dobrej jakości...tych sprzedawanych w okolicznych sklepach czasem nawet kot nie chce jeść :/
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny pasztecik
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    rewelacja, super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiada się super.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !