Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i nadal ubijać. Następnie dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać. Dodać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej blachy (o wymiarach 24 na 36 cm) i piec ok. 30 minut w temperaturze 170 st. C. Ostudzić i podzielić na 2 części. Każdą cześć biszkoptu nasączyć aromatem cytrynowym wymieszanym z wodą. Żelatynę rozpuścić w ok. 1/2 szklani gorącej wody, gdy ostygnie dodać do ubitej na sztywną masę śmietany. Gotową masę śmietankową wyłożyć na jedną część biszkoptu i przykryć drugim potem na kolejny i przykryć. Czekoladę połamać, dodać do niej mleko i podgrzewać na lekkim ogniu, aż wszystko się połączy. Gdy polewa ostygnie polać nią wierzch ciasta.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo efektownie sie prezentuje, jestem ciekawa jak smakuje. zapisuję do sprawdzenia.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    moje ulubione ciasto! :) więc polecam !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    śliczna ci wyszła
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    uwielbiam wuzetki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    cudowna
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    super ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !