Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto makowo-kokosowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa makowa 1 puszka
biszkopty podłużne 1 opakowanie
cukier 1 szkl
białko 5 szt
mąka ziemniaczana 3 łyżeczki
wiórki kokosowe 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto makowo-kokosowe

Formę wyłożyć folią aluminiowa, na niej ułożyć podłużne biszkopty. Na biszkopty wyłożyć gotowy mak. Białka z cukrem ubić na sztywną pianę. Wsypać mąkę i wiórki kokosowe, delikatnie wymieszać. Bezę kokosową wyłożyć na mak. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 40 minut w temp 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 07.09.2012 23:09
Zapowiada się wspaniale.
Monika193
Monika193 31.10.2011 09:15
pyszne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak