Sposób przygotowania

Filety z kurczaka umyć, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło razem z olejem. Filety obtoczyć w mące i zrumienić, odłożyć. Na tłuszczu w którym smażyło się mięso zeszklić posiekaną cebulę. Pieczarki drobno posiekać, wsypać do cebuli i podsmażyć, przyprawić do smaku. Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego, dodać pieczarki z cebulą. Wszystko zasypać suchym ryżem, zalać 4 szklankami wody z rozpuszczoną bulionetką. Włożyć do piekarnika, piec pod przykryciem około 45 minut w temp 180 stopni. Podawać z surówką

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zapewne smaczne szkoda że nie ma zdjęcia
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smaczne, lekkie danie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczny obiadek :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !