Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane placki z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
cebula 2 szt
jabłka 3 szt
mąka 1 szkl
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane placki z jabłkami

Obrane ziemniaki, cebulę i jabłka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Odlać nadmiar wody. Do masy ziemniaczanej dodać mąkę, jajko, sól i pieprz, wymieszać. Na rozgrzanym tłuszczu smażyć placki z obu stron na złoty kolor. Podawać z cukrem lub bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 29.08.2013 08:55
fajne placuszki
IlonaAlbertos 31.08.2012 19:48
Takich nie jadłam.
przejs 12.10.2011 14:15
Ciekawe połaczenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak