Sposób przygotowania

Żółtka rozetrzeć z cukrem pudrem i drożdżami, dodać sól, roztopione przestudzone masło,spirytus, cukier waniliowy, wymieszać. Wlewać mleko na przemian z mąką i ubijać około 15 minut. Łyżeczką kłaść pączki na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron. Na 1 pączek 1 łyżeczka ciasta. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    kiedyś takie robiła moja babcia
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    ale apetyczny pączuś
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    szybkie i smaczne :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Przepis wart wypróbowania.
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !