Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z cukrem waniliowym, dodać cukier, 4 łyżki mąki wymieszać, wlać ciepłe mleko, szczyptę soli i pozostawić do wyrośnięcia. Następnie wsypać pozostałą mąkę, żółtka i dokładnie wyrobić. Pod koniec dodać roztopione, przestudzone masło i jeszcze chwilę wyrabiać. odłożyć do wyrośnięcia. !/5 ciasta odłożyć dodać do niego śmietanę, kakao i przyprawę do pierników, dokładnie wyrobić. Wyrośnięte ciasto rozwałkować, połowę włożyć do wąskiej brytfanny, położyć spłaszczony wałek z ciasta ciemnego i przykryć jasnym. Pozostawić na 1/2 godziny. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni około 35 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    PRZEPYSZNE !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    wygląda smakowicie i zapewne tak smakuje:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    piękne i na pewno smaczne
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo oryginalne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo smakowite połączenie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !