Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowane udka kurczaka w maryncie miodowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 8 szt.
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
tymianek 1 łyżka
cytryna 1/2 szt.
ocet winny 5 łyżek
olej 3 łyżki
miód 2 łyżeczki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: grillowane udka kurczaka w maryncie miodowej

Posiekac cebule i czosnek, wymieszać z tymiankiem. Zetrzeć skórkę z cytryny, wycisnąć 2 łyżki soku. Wymieszać składniki, dodać olej, ocet, miód, sól i pieprz, dokładnie wymieszać. Zamarynować mięso, na 2 godziny, odstawić do lodówki. Udka grillować na patelni grillowej z każdej strony. Podawać z kartoflami a la barbecue wg mojego przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/111274/kartofle-a-la-barbecue.html

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak