Sposób przygotowania

Utrzeć masło z 3/4 szkl. cukru, 1 torebką cukru waniliowego, w trakcie ucierania wbijać jajka, wymieszać z maką i proszkiem do pieczenia. Wyłozyć na wysmarowanej tłuszczem i posypanej tarta bułka blaszce, upiec w temp. 180 stopni około 40 minut. Wystudzić. Brzoskwinie odsączyć. Mąkę wymieszać z 2 łyżkami soku z cytryny. Pozostały sok zagotować z 2 czubatymi łyżkami cukru, dodać mąkę kartoflaną by zagęścić. Twaróg utrzeć 5 czubatymi łyżkami cukru, dodać suchy kisiel cytrynowy. Śmietaną ubić z resztą cukru waniliowego, wymieszać z twarogiem i wymieszać mieszaniną soku z mąką kartoflaną. Powstały krem rozsmarować na cieście, na nim ułozyć połówki brzoskwiń. Sok z moreli wymieszać z polewą do tortów, zagotować, ostudzić i polać ciasto.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    ulalala... brzoskwinki... to coś dla mnie ;D już się oblizuje...;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    no no super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !