Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z kurczaka w kapuście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 szt
marchewka 2 szt.
kapusta biała 4 listki
pieczarki 25 dag
cebula 1 szt.
olej do smażenia
bulion 1|2 litra
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z kurczaka w kapuście

Listki kapusty sparzymy wrzątkiem i ścinamy najgrubsze nerwy,mięso przekrawamy w poprzek na pół lekko rozbujamy,przyprawiamy.FARSZ pieczarki drobno kroimy cebulę siekamy podsmażamy na łyżce oleju,marchewki kroimy w kostkę,gotujemy i dodajemy do Pieczarków,na każdego fileta nakładamy porcię farszu,zwijamy w roladkę a następnie układamy na liściu kapusty i zawijamy jak gołąbki,filety zapiekamy w piekarniku w naczyniu żaroodpornym wraz z dodanym bulionem około 1 godz w 180 stopniach. PODAJĘ Z FRYTKAMI I SURÓWKĄ.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak