Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos myśliwski

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby suszone 3 dkg
masło 8 dkg
cebula 10 dkg
kiełbasa zwyczajna 10 dkg
boczek wędzony 6 dkg
przecier pomidorowy 8 dkg
ogórki konserwowe 15 dkg
musztarda 2 dkg
wino czerwone wytrawne 10 ml
wywar warzywny 50 ml
mąka pszenna 3 dkg
sól do smaku
cukier do smaku
papryka 3 g
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos myśliwski

Grzyby umyć, ugotować, pokroić w paseczki, cebulę obrać, poszatkować, poddusić na tłuszczu, dodać mąkę i przyrządzić zasmażkę, dodać przecier, rozprowadzić wywarem z grzybów, boczek wyluzować z kości, odciąć skórkę i pokrajać w paseczki, kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w paski, wszystkie składniki połączyć, dodać wywar, zagotować dodać pokrojone ogórki i zasmażkę. Przyprawić. Dokładnie wymieszać i zagotować. Przelać do garnka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 21.07.2011 09:29
napewno wypróbuje:)
KasiaK90 12.03.2011 10:07
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak