Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa np.toruńska,śląska lub resztki wędlin 70 dag
boczek 30 dag
cebula 2 szt
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
przecier pomidorowy 2 szt
cukier 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
biała fasola 1 kg
bazylia do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
oregano do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę namoczyć w wodzie przez 12 godz. i ugotować w tej samej wodzie aż do miękkości.Boczek, kiełbasę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć następnie dodać posiekaną cebulę nadal smażyć.Do ugotowanej fasoli dodać wędliny z cebulą, koncentrat pomidorowy,cukier, rozgnieciony czosnek,przyprawy i 1.5 szklanki wody. Wszystko razem podgotować, delikatnie mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak