Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z mieloną szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko ugotowane na twardo 5 szt
śmietana 1 szkl
szynka mielona 30 dag
cebula czerwona 1 szt
szczypiorek usiekany 3 łyżki
koperek 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
masło do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z mieloną szynką

Obrane ziemniaki pokroić w plasterki i ugotować na połmiękko w osolonej wodzie, odcedzić. Cebulę, jajka, szynkę pokroić w kostkę. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, włożyć 1/3 ziemniaków, oprószyć pieprzem, wyłożyć połowę farszu. Następnie wsypać następną część ziemniaków i pozostały farsz. Na wierzch wyłożyć resztę ziemniaków. Polać śmietaną wymieszaną ze szczypiorkiem i odrobiną soli. Zapiekać w temp 180 stopni około 30 minut. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 08.12.2012 23:52
Zapowiada się wspaniale.
Seba 03.01.2012 11:09
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak