Sposób przygotowania

Cebulę obrać,pokroić w kostkę, zalać niewielką ilością wody, gotować do miękkości, przetrzeć; z tłuszczu i z mąki sporządzić zasmażkę, dodać przetartą cebulę, rozprowadzić rosołem, dodać mleko, sól i cukier do smaku po czym zagotować.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    proste i szybkie...a do czego najbardziej nada się taki sos?
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    ja lubię taki do ziemniaczków i gotowanego mięsa
  • 1
    original
    Opublikowano

    basia70

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    ja niestety nie lubie takiego sosu- dziwne-ale cebuli nie lubię hehe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !