Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rzyby Babt Jagi

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 szt
tłuszcz do smażenia
śmietana 1 szklanka
mąka przenna 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
posiekana zielenina
grzyby 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: rzyby Babt Jagi

Grzybki oczyścić,osuszyć i poszatkować.Cebule drobno posiekać i zeszklić na tłuszczu,dodać oczyszczone grzyby oraz przyprawy,dusić na małym ogniu pod przykryciem,często mieszając.Śmietanę ubić z przesianą mąką,dodać do grzyb€w i powoli podgrzewać na małym ogniu,stale mieszając,po chwili,gdy sos zgęstnieje.Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną i dobrze wymieszać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 17.10.2011 23:18
chyba literki w tytule zrobiły psikusa...
Joanna108
Joanna108 04.09.2011 07:49
smaczne są takie grzybki
Iwusia 20.07.2011 00:53
fajny przepis i jaka nazwa :D
ewelina63 07.04.2011 16:37
ciekawe
Mysiunia 21.10.2010 17:08
wygląda bardzo bardzo apetycznie:) az mam ochote na to;)
agata1722
agata1722 09.10.2010 18:32
super
Beata73 31.08.2010 17:22
już niedługo sezon grzybowy więc spróbuję!
pawel007 01.07.2010 22:29
smaczne jadłem..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak