Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus truskawkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 5 szt
truskawki 40 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
cukier 3 łyżki
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mus truskawkowy

Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl zimnej wody, po 10 minutach zagotować. Truskawki umyć, oczyścić z szypułek, przetrzeć przez sito. Białka ubić na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier i cukier waniliowy. Sztywną pianę wymieszać z żelatyną, następnie z przecierem, przyprawić do smaku sokiem z cytryny. Wyłożyć do pucharków, wystudzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 24.04.2013 14:08
Deser idealny.
olkaaa 02.12.2012 10:03
uwielbiam go
Motorek 09.12.2011 13:08
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak