Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w chrupiącej skórce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

musztarda 1 łyżka
dorsz 4 kost
sok z cytryny
śmietana 0,5 szkl
jajko 2 szt
gałka muszkatołowa starta
olej
sól
pieprz
ser żółty 100 (tarty)
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w chrupiącej skórce

Kostki rybne, skropić sokiem, lekko posolić, oprószyć pieprzem. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Wymieszać żółtka, musztardę, ser i śmietanę, przyprawić do smaku solą, pieprzem, gałką, wymieszać z pianą z białek. Ryby posmarować przygotowana panierką, posypać papryką. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć ryby, polać resztą masy, piec aż z masy utworzy się chrupiąca skórka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mirosława5 01.04.2011 10:04
uwielbiam ryby, a ten przepis to rewelacja!
Magdalena1110 05.03.2011 00:24
musi być smaczne
Agnieszka_B 04.03.2011 07:54
podoba mi się ten przepis
Gabriela7 03.03.2011 07:33
ciekawie
iwa643 02.03.2011 07:20
pyszne
matii6 01.03.2011 11:38
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak