Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka bułgarska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
ziemniaki pokrojone w ćwiartk 6 szt
sól
pieprz
przecier pomidorowy 1 słoiczek mały
fasolka szparagowa 1 puszka
papryka czerwona 1 szt
olej
pomidory 1 puszka
wołowina 0,5 (pokrojona w paseczki)
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka bułgarska

Mięso podsmażyć, posolić, zalać 1 szkl. Wody, gotować 45 minut. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, włożyć do rondla. Dodać przecier, osączone pomidory i fasolkę. Mieszać aż całość zagotuję się, przyprawić. Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego, a na wierzch ziemniaki i jarzynkę. Piec 17 minut w 180 stop. Przybrać natką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tetiana 01.04.2012 23:23
uwielbiam to danie
marta1371 03.03.2011 16:28
jestem ciekawa jak smakuje
krzyniu1984 28.02.2011 06:43
brzmi fajnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak