Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimny sos chrzanowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chrzan świeży 1 szt.
bułka 1 szt.
śmietana 18-procentowa 250 g
cytryna 1 szt.
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zimny sos chrzanowy

Chrzan obieramy i - chroniąc oczy i nos - ścieramy na drobnej tarce. Potrzebujemy 100 g startego chrzanu. Chrzan mieszamy w misce z drobno pokruszoną bułką (bez skórki), dodajemy gorczycę i solimy. Dodajemy - po łyżce na raz - śmietanę, cały czas mieszając drewnianą łyżką. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danuta8 05.04.2011 11:40
super
oliwkowa
oliwkowa 15.03.2011 18:41
dobre sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak