Sposób przygotowania

Na teflonowej patelni rozgrzać olej, wrzucić tam pociachany drobno czosnek. Wlać zawartość puszek pomidorów łącznie z sokiem. Na średnim ogniu doprowadzić do wrzenia i tak gotować przez jakiś czas. Kiedy już połowa wody z pomidorów odparuje dodać pierwszą porcję wszystkich przypraw. Gotować dalej.
W tym momencie wrzucić makaron na osolony wrzątek i ugotować go al dente.
Zetrzeć ser na małych oczkach tarki.
Wracamy do sosu. Kiedy woda dalej odparuje dodać ponownie przyprawy do smaku. W moim przypadku było już ok i nie musiałam bardziej przyprawiać.
Na talerzach rozłożyć pierwszą warstwę żółtego sera dalej gotowy odcedzony makaron, ser, sos (który jest gotowy kiedy woda całkowicie odparuje) i znów ser.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !