Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ziemniaki po mławsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki równej wielkości 1 kg
cebule 2 szklanka
stronki kolorowej papryki 1-2 szt
sól, pieprz
zioła prowęsalskie

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ziemniaki po mławsku

Cebulę pokroić w pół-krążki,paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paseczki.Ziemniaki obrać i ponacinać na jedno-centymetrowe plasterki(nie przecinając do końca),posmarować oliwą.W nacięciach wkładać po kawałku cebuli i papryki,oprószyć ziołami prowansalskimi i pieprzem.Wstawić do nagrzanego piekarnika(180*c)na 40-50 min.Przed podaniem posolić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 10.03.2012 11:18
wspaniałe są
Emilia21 10.03.2012 11:18
wspaniałe są
Magdalena80 17.07.2011 23:29
są wspaniałe
Magdalena80 17.07.2011 23:29
są wspaniałe
darus 21.06.2011 11:20
ale smacznie wyglądają
agata1722
agata1722 09.10.2010 18:31
rewelacja
Emilia21 24.09.2010 20:00
super
Beata73 31.08.2010 17:21
super!
pawel007 01.07.2010 22:28
pysznie wyglądają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak