Sposób przygotowania

Muszle ugotować w osolonej wodzie z łyżką oliwy i odcedzić. Mięso podsmażyć na oleju,oprószyć pieprzem i solą,dodać pokrojoną cebulę i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Do usmażonego dorzucić puszkę pomidorów i dusić na małym ogniu. Dodać łyżeczkę koncentratu pomidorowego, paprykę mieloną (np. w kosteczce), pieprz cytrynowy,oregano,lubczyk. Gotowym farszem napełniać muszle.
naczynie żaroodporne wysmarować masłem i układać ciasno muszle z farszem.Posypać serem startym i zapiec w 200stopniach.
**
Zrobiłam 2 warstwy w naczyniu - muszle,połowa sera, muszle i ser.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszna musi byc
  • 0
    original
    Opublikowano

    polly66

    no jasne:D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !