Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Precelki z ciasta ptysiowego

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
jajko 8 szt
masło 15 dag
płatki migdałowe 5 dag
woda 2 szkl
sól do smaku
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Precelki z ciasta ptysiowego

Wodę z masłem i szczyptą soli zagotować, wsypać mąkę i szybko wymieszać. Do przestudzonego ciasta gdy stanie się gładkie dodawać stopniowo po 1 jajku. ciągle ucierając. Następnie ciasto przełożyć do worka cukierniczego, i wyciskać formując małe precelki. Posypać płatkami migdałowymi. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 200 st około 15 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 13.10.2013 15:51
bardzo fajne
IlonaAlbertos 02.04.2013 22:34
Fajny pomysł na precelki.
olkaaa 02.12.2012 10:02
fajny pomysł
Natalia/tubisiek 04.10.2012 20:51
pyszne!
Wafelek2601 23.04.2012 17:56
świetny deser
Zoso 25.02.2012 19:36
pyszotka
Iwona51
Iwona51 14.11.2011 10:22
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak