Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet cesarski

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag
mleko 1,5 szklanki
cukier 60 g
żółtko jajek 4 szt.
białko 4 szt.
rodzynki 1 łyżka
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet cesarski

Żółtka, cukier, sól, mleko i mąkę zmieszać, dodać rodzynki i delikatnie połączyć z wcześniej ubitą pianą z białek. Ciasto powinno być dość luźne, zgęstnieje podczas smażenia.
Na teflonowej patelni rozpuścić masło, wylać połowę ciasta i smażyć na niezbyt dużym ogniu. Przełożyć omlet na drugą stronę i dosmażać na jasno złoto. Plastikową cienką łopatką podzielić omlet na cząstki jeszcze na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka189 02.02.2012 14:35
Przepyszny!
Adam12 08.10.2011 14:49
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak