Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w głębokim oleju

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka całe 2
majonez
przyprawa do potraw
Kurczak panier do drobiu Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w głębokim oleju

Udka umyć, posypać jarzynką i odstawić do lodówki na pół h. Majonez (1-2 łyżki)wymieszać z ketchupem(łyżka). Udka smarować majonezem i obtaczać w panierce. Smażyć w głębokim oleju(jak przy frytkach). Panierować tuż przed smażeniem by panierka nie odpadała na patelni.

**
udka miałam wcześniej ugotowane

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak