Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitury śliwkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki 1 kg
cukier 1,5 kg
Kwas cytrynowy Prymat 1/4 łyżeczki
woda 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitury śliwkowe

Siwki umyć, wypestkować. Z wody i cukru ugotować gęsty syrop, włożyć wypestkowane śliwki i gotować kilka minut. Zdjąć szumowiny, dodać kwasek cytrynowy, odłożyć na godzinę. Następnie zagotować. Czynność tę powtarzać 3 -4 razy. Gotowe gorące konfitury włożyć do słoików, zakręcić nakrętki. Wynieść w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 19.04.2013 10:39
moje ulubione!!!
IlonaAlbertos 10.02.2013 19:44
Uwielbiam śliwkowe konfitury.
Ada-Gaba 24.01.2012 07:08
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak