Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne skrzydełka w panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kg
żółtko jajek
chili mielone
Kurczak panier do drobiu Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne skrzydełka w panierce

Skrzydełka umyć i osuszyć. Odciąć niejadalne końcówki i przy kosteczce podzielić każde skrzydełko na pół. Moczyć w rozmąconym żółtku i panierce wymieszanej z chili. Ponownie delikatnie obtoczyć w żółtku i znów w panierce. Na kratce z piekarnika ułożyć skrzydełka na folii aluminiowej. Zapiec w rozgrzanym do 200stopni ok pół h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 10.01.2012 22:24
uwielbiam to

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak