Sposób przygotowania

Włoszczyznę obrać i zetrzeć na tartce potem zeszklić na stopionym tłuszczu zalewamy rosołem z kostki i gotujemy ok 10 minut w międzyczasie ziemniaki kroimy w kostkę wrzucamy do zupy i gotujemy serdelki albo paluszki cielęce pokroić w kostkę dodajemy do zupy i jeszcze chwilkę pogotować doprawić świeżo zmielonym pieprzem i śmietaną .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    fajna i prosta zupa. Szybko można zrobić na obiad.
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    fajna;))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    świetna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !