Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z czosnkiem i bazylią

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory krojone z puszki 2 szt.
czosnek 2 ząbki
pierś z kurczaka 1 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
ziele angielskie 2 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
bazylia 10 listków
oregano 1 łyżeczka
kostka rosołowa 1/2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z czosnkiem i bazylią

Czosnek posiekać i podsmażyć na lekko naoliwionej patelni. Zawartość puszek wrzucić do garnka, dorzucić czosnek, kawałki mięska z piersi kurczaka, listek laurowy, ziele angielskie, trochę posiekanej bazylii, suszone oregano, doprawić pieprzem i solą.
Gotować na wolnym ogniu aż mięsko będzie miękkie, można doprawić ewentualnie kostką rosołową.
Podawać posypaną świeżą bazylią, z ugotowanym makaronem bądź ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak