Sposób przygotowania

Groch wypłukać w wodzie, zalać bulionem i gotować do miękkości. Margarynę rozgrzać na patelni dodać mąkę i zrobić rumianą zasmażkę. Rozmieszać z zimną wodą i połączyć z zupą, zagotować, dodać masło. Następnie przetrzeć przez sito lub zmiksować. Przyprawić do smaku solą. Podawać okraszone stopionym boczkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Grochówka to jedna z najsmaczniejszych zup :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    extra
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiada się wspaniale.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo fajna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !