Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos austryjacki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chrzan świeży 1 szt.
jabłko winne 1 szt.
musztarda 1 łyżeczka
śmietana 30% 125 ml
ocet jabłkowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos austryjacki

Chrzan myjemy i obieramy. Ścieramy na drobnej tarce (uwaga na oczy i nos!) i mieszamy z łyżką octu z jabłek. Jabłko myjemy, obieramy i ścieramy na tej samej tarce. Polewamy resztą octu. Mieszamy razem chrzan, jabłko i musztardę. Dodajemy pół łyżeczki cukru i sól do smaku. Śmietankę ubijamy na sztywno i mieszamy z chrzanem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta31 19.07.2011 14:15
ciekawy przepis
Dawid15 31.03.2011 19:43
Ładnie Wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak