Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron chiński z mięsem i warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makarom chiński 10 dag
filet z kurczaka 2 szt
marchewka 3 szt
brokuł 1 szt
czosnek 1 ząbek
cukier do smaku
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron chiński z mięsem i warzywami

Makaron chiński cienki włożyć do gorącej wody na kilka minut. Brokuł ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem szczypty cukru, podzielić na różyczki. Filety z kurczaka pokroić w dość grubą kostkę, oprószyć solą, białym pieprzem i wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Włożyć do parowaru i gotować do miękkości. Po upływie 15 minut dodać obrane i pokrojone w słupki marchewki, Gdy wszystko jest miękkie wymieszać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 26.09.2015 15:25
lubię gryźć ten makaron :D
kate.500 25.12.2012 00:23
pycha
IlonaAlbertos 27.07.2012 21:36
Wygląda smakowicie. Połączenie makaronu, warzyw i kurczaka- uwielbiam to.
matii6 29.06.2011 23:11
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak