Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa owocowa zabielana

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 1/2 kg
truskawki 1 kg
sok z cytryny 1 łyżeczka
cukier 4 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
woda 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa owocowa zabielana

Jagody i truskawki zasypać cukrem i odstawić na co najmniej pół godziny.
Zalać jagody z cukrem zimną wodą, dodać cytrynę i gotować na wolnym ogniu przez około 40 minut. Na koniec podkręcić ogień, tak aby zupę doprowadzić do wrzenia.
Całą mąkę (zarówno pszenną jak i krupczatkę) wymieszać z 1/2 szklanki zimnej wody. Zagotowaną zupę zdjąć z ognia, dodać rozprowadzoną mąkę i dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam12 17.10.2011 15:05
smakowita :) polecam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak