Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w cieście piwnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 6 szt
piwo 1 szkl
jajko 4 szt
mąka 1 szkl
cukier 2 łyżki
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
cynamon do smaku
tłuszcz do smażenia
sól do smaku
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w cieście piwnym

Do miski wlać piwo, wsypać mąkę, cukier waniliowy dodać żółtka,sól i dokładnie zmiksować. Z białek i cukru ubić sztywną pianę, połączyć z ciastem, delikatnie przemieszać. Jabłka obrać, pokroić w plastry, zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem wymieszany z cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 18.07.2013 14:09
Zapowiadają się ciekawie.
kate.500 19.12.2012 14:55
ekstra
irenka 02.04.2012 16:47
ciekawe
Iwona51
Iwona51 15.12.2011 10:35
pycha
bami 27.02.2011 09:21
Mjami :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak