Sposób przygotowania

Do miski wlać piwo, wsypać mąkę, cukier waniliowy dodać żółtka,sól i dokładnie zmiksować. Z białek i cukru ubić sztywną pianę, połączyć z ciastem, delikatnie przemieszać. Jabłka obrać, pokroić w plastry, zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem wymieszany z cynamonem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Mjami :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiadają się ciekawie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !