Sposób przygotowania

Mięso wieprzowe, najlepiej mieszane gatunki z obowiązkowym dodatkiem boczku ,kroimy na mniejsze porcje i układamy w garnku z grubym dnem ,posypujemy solą i pieprzem ,przykrywamy i dusimy do miękkości(w razie potrzeby podlewamy wodą).Gdy mięso jest prawie miękkie i cały płyn odparował ,a został tylko tłuszcz który nam się wytopił z mięsa,odkrywamy pokrywkę i pozwalamy mięsu się przyrumienić w trakcie smażenia mięsa dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i na sam koniec drobno posiekany czosnek ,ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku.
Podajemy z musztardą i pieczywem .

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !