Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostka rosołowa 2 szt
woda 1 litr
masło 1 łyżka
mąka 2 łyżki
jajko 2 szt
sól
pieprz
koperek 1 pęczek
śmietanka 1/2 szkl
mleko 1 łyżka
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa

Wodę gotujemy i dodajemy kostki rosołowe. Rozbijamy jaja z mąką i mlekiem. Mieszaninę wlewamy cienką stróżką do gotującego się rosołu. Masło rozgrzewamy, obieramy i siekamy cebulę. Przesmażamy ją na rumiano i dodajemy do rosołu. Przed podaniem przyprawiamy śmietaną, oprószamy solą i pieprzem oraz koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak