Sposób przygotowania

Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy. Gdy się zrumieni wrzucamy na potelnię cebulkę, posypujemy kucharkiem ciągle podsmażając. Na koniec dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę, wszystko mieszamy i jeszcze chwilkę smażymy. Wyjmyjemy zawartość patelni i odstawiamy. Kapustę ( najlepsza jest ta twardsza część) kroimy w paski. Kapustę wrzucamy na patelnie z niewielką ilością oleju, posypujemy lekko solą, mieszamy i smażymy, aż się zmorzy i lekko zrumieni. Wtedy dodajemy przygotowany wcześniej boczek z cebulką i marchewką. Wszystko razem mieszamy trzymamy cały czas na małym ogniu i przyprawiamy pieprzem. Ja lubię tak lekko słodko-kwaśną więc dodaje jeszcze ocet i cukier. Wszystko dobrze wymieszać i dopieo zdjąć z ognia. SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Muszę wypróbować.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    ciekawy pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    ciekawe, z pekińskiej nie robiłem
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    ja tez nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !