Sposób przygotowania

Ryby oczyścić i wymoczyć, następnie osuszyć i oprószyć solą. Panierować je w jajku mące i bułce tartej, następnie smażyć na patelni na złoty kolor. Ryby przekładać do słoików. Z wody, octu, cukru, kucharka i maggi przygotować zalewę. Do słoików wrzucić ziele angielskie, pieprz ziarnisty, liść laurowy oraz kawałki cebuli. Ryby zalać gorącą zalewą. Słoiki od razu zakręcić. Odstawić w chłodne miejsce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Zjadłabym taką rybkę :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    fajne takie swojskie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    często robię takie rybki:) wędkarz w domu,to wiadomo....
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmmm
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    muszę w końcu zrobić..
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Często robię taką rybkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !