Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z grzybów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 1/2 kg
cebula 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
mleko 1/2 szkl
jajko 1 szt
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
kajzerka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z grzybów

Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, rozetrzeć. Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekaną cebulę, lekko zrumienić. Grzyby umyć, drobno posiekać, włożyć do cebuli i udusić. Do zimnych dodać jajko, bułkę, 2 łyżki bułki tartej, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podawać z sosami i surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 29.01.2014 20:58
Też robię i bardzo lubię.
mirosława4 31.07.2013 15:40
zapowiadają się smacznie trzeba wypróbować :)
olkaaa 09.10.2012 11:38
super przepis
Motorek 13.05.2012 11:27
smaczne
parysek10 02.09.2011 20:40
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak