Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab ze śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
śliwki suszone 10 dag
cebula 1 szt
por 1 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
smalec 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab ze śliwkami

Śliwki namoczyć na kilka godzin. Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć ziołami i solą, oprószyć pieprzem. Na patelni rozgrzać smalec, włożyć mięso i obrumienić ze wszystkich stron. Przełożyć do rondla, obłożyć pokrojoną cebulą, porą i śliwkami. Skropić wodą w której moczone były śliwki, dusić pod przykryciem do miękkości. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 02.09.2012 11:53
Musi smakować świetnie.
ronald88 02.03.2012 09:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak