Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z czerwonej kapusty

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone 2 sztuki
jabłko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
sok cytrynowy 2 łyzeczki
olej 2 łyżki
cukier 1 łyżka
pieprz mielony Prymat
kapusta czerwona 0,5 główki

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z czerwonej kapusty

Kapustę poszatkować/lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posolić i zostawić na 2 godziny przyciśniętą talerzem obciążonym czymś ciężkim. Po tym czasie odlać sok a kapustę wymieszać z drobno startymi ogórkami jabłkiem i cebulą drobno pokrojoną. Całość polać sosem zrobionym z oleju cukru i soku cytrynowego oraz pieprzu odrobiny.
Doskonały dodatek do obiadów

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak