Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl gorącej wody, przestudzić. Białka ubić na na sztywną pianę. Miskę z ubitymi białkami położyć nad garnkiem z gotująca się wodą, ciągle ubijając dodawać po 1 łyżce cukru, cukier waniliowy i żółtka. Gdy zaczną obsychać brzegi miski, zdjąć z pary i ubijać do ostudzenia. Następnie wlać sok wyciśnięty z pomarańczy, rozpuszczoną galaretkę i spirytus. Krem wyłożyć do pucharków, wystudzić w lodówce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    rewelacyjny pomysł!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !