Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos porowo - chrzanowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 1 szt
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
chrzan ze słoika 1 łyżka
śmietana 30% 50 ml
sól do smaku
bulion 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sos porowo - chrzanowy

Pora pokroić w talarki i podsmażyć na maśle, dodać mąki i bulion. Dokładnie wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez ok kwadrans. Dodać chrzan, śmietanę i przyprawić.
Sos polecam do mięs, pulpetów, itp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 06.03.2013 09:47
fajny sosik
Ada-Gaba 12.02.2013 06:51
świetny przepis
MagdaXXX 10.12.2012 10:47
super
Krystyna32 26.10.2012 11:16
extra
Ela15 25.10.2012 12:54
ekstra
olkaaa 13.10.2012 17:42
super sos
gacopierz23 20.12.2011 20:28
ekstra
calliope 06.11.2011 09:55
na pewno smakuje wyśmienicie jako dodatek :)
Sylwia56
Sylwia56 05.05.2011 23:19
pycha
ela16 16.04.2011 09:48
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak