Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z kiełbasą, cebulą i jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 2 szt
słonina wędzona 5 dag
kiełbasa 20 dag
marchewki 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 4 szt
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z kiełbasą, cebulą i jajkiem

Ziemniaki i marchew obrać, pokroić w plasterki i ugotować na półmiękko w osolonej wodzie.Słoninę pokroić w kostkę, wytopić na patelni, dodać pokrojoną w półkrążki cebulę i kiełbasę, podsmażyć. Cebulę z kiełbasą wyłożyć z patelni. Do tłuszczu w którym smażyła się cebula wsypać ziemniaki z marchewką i razem podsmażyć. Pod koniec włożyć cebulę i wymieszać. Na drugiej patelni rozgrzać masło, wbić jajka i smażyć do ścięcia się białka, oprószyć solą i pieprzem lub przyprawą kucharek. Usmażone ziemniaki podawać z sadzonymi jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 02.11.2012 20:00
mniam
Seba 09.09.2012 11:42
pycha
Jastinka 22.02.2012 12:26
smaczne
Iwona51
Iwona51 13.12.2011 08:44
coś dla mnie
Monika193
Monika193 29.06.2011 13:12
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak