Sposób przygotowania

Przesianą mąkę wysypać na stolnicę,dodać przepuszczony przez praskę ser,wbić żółtka, dodać cukier,smietanę,sodę i ocet.
Zagnieść ciasto. Oprószyć delikatnie mąką,przełożyć na talerz.
Ucinać ciasto po kawałku,wałkować na grubość ok. 1-1,5 cm,
wykrawać szklanką kółka,zrobić w środku małą dziurkę.(ja robię kieliszkiem)
Wrzucać oponki na gorący tłuszcz,smażyć na złoty kolor(ja do jeszcze zimnego oleju dodaję mały kieliszek spirytusu)
Po usmażeniu posypac cukrem pudrem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    bardzo dobre,robiłam dzisiaj
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    dawno nie robiłam,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    piękne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    ale pyszne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    wspaniałe:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    ładnie ci wyszły

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !