Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z grzybami i serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szkl
ser ementaler 15 dkg
oliwa 3 łyżki
cebula 1 szt
bulion 1 l
śmietana 3 łyżki
masło 3 łyżki
Szafran nitki Prymat do smaku
maślaki 25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z grzybami i serem

Ryż ugotować w 2 filiżankach bulionu,cebulę drobno pokroić i przesmażyć na jasnozłoty kolor i dodać do duszenia grzybów , podlać rosołem,gdy grzyby będą miękkie dodać śmietanę,ryż przyprawić szafranem ,układać warstwami w naczyniu do zapiekania -warstwa ryżu-warstwa grzybów,skropić rosołem i posypać tartym serem.
Wstawić do piekarnika i zapiec

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak