Sposób przygotowania

Dynię oczyszczamy z pestek, obieramy ze skóry i kroimy w niewielkie kawałki.
Kawałki dyni wkładamy do miski i zalewamy octem, aby były całe przykryte i odstawiamy na 24 h.
Później odsączamy na sitku.
Do dużego garnka wlewamy wodę, dodajemy cukier, goździki i cynamon i zagotowujemy - będzie to
nasz syrop do dyni.
Po kilku minutach wkładamy do syropu kawałki dyni i gotujemy 20 minut,
aż dynia zrobi się szklista.
Następnie dynię przekładamy do słoików (goździki wyrzucamy), zalewmy gorącym syropem.
Pasteryzujemy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    zapomniane nieco warzywo ,a szkoda,fajnie że przypomniałaś o nim
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !