Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ruskie pierogi Leonowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 30 dkg
szklanka wody
jajko
Farsz:
ugotowane ziemniaki 0,5 kg
cebula 1 sztuka
pieprz, sól
olej 1-2 łyżki
skwarki
twaróg 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: ruskie pierogi Leonowe

Ziemniaki przepościć przez praskę razem z serem dokładnie wymieszać. Dodać podsmażoną na oleju cebulkę drobno pokrojoną. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wyrobić ciasto z mąki jajka i wody. Rozwałkować cienko i wycinać szklanką krążki na każdy nakładać łyżeczką farsz i sklejać brzegi krążków formując pierogi. Gotować w dużej ilości osolonej wody. Podawać okraszone skwarkami lub polane śmietaną

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 04.08.2011 16:00
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak